Heb je weleens een Zesvleugelige Kip geproefd?
Of een stukje bil van de dikbil koe?
Weet jij eigenlijk wat je eet en waar je eten heeft gewoond?

Met het boek “De Zesvleugelige Kip” steek ik de draak met onze voedselindustrie. 
De industrie staat nu zo ver van ons af, dat we gemakkelijk alles kunnen geloven.
En omdat we toch niet met onze eigen ogen zien wat ons stukje vlees was voordat het op ons bord belandde, kunnen we er net zo goed van alles bij verzinnen. Mooie en lelijke verhalen.

Het boek “De Zesvleugelige Kip” is voortgevloeid uit mijn afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven. Hier onderzocht ik de mythe van “De Zesvleugelige Kip” en ontstonden er meer verhalen. Uiteindelijk is het een verzameling geworden van bestaande en niet-bestaande dieren die wij eten. Het boek nodigt uit om het gesprek aan te gaan over wat wij eten of zouden moeten eten. Het is geschreven voor zowel kinderen als volwassenen.

Het boek is vormgegeven door Swaan Mostert en uitgegeven bij uitgeverij Lecturis en verkrijgbaar bij de boekwinkels en op het internet.

In het boek, “De Zesvleugelige Kip en andere fabeldieren van de voedingsindustrie”, begeef ik me op het snijvlak tussen feit en fictie. Ik leg de tijdgeest vast, met al zijn fake news, gekke technologieën en een voedingsindustrie die nog nooit zo ver van de mens af stond.


Fondsen: Gemeente Rotterdam
Loterij fonds.
Back to Top